Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Με την καθιερωμένη λαμπαδηφορία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου για ακόμη χρονιά στην Αίγειρο προς τιμή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.
Η γνώριμη μπάντα του πάλε ποτέ Δήμου Αιγείρου που συνεχίζει με την αγάπη και την προσπάθεια του Κυρίου Αντώνη και μαζί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του συλλόγου έκαναν την γνωστή διαδρομή μέσα στο χωριό ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της Αιγείρου,δίνοντας τους το έναυσμα για να συμμετέχουν και αυτοί στις εκδηλώσεις που ξεκινούν!.










Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 μαζευτηκάμε στην πλατεία για την ποδηλατοβόλτα μας στην Παναγιά μας την Φανερωμένη στα Φατήργιακα.
Φορώντας τα χαρακτηριστικά κίτρινα μπλουζάκια με τη επωνυμία του συλλόγου(μια προσφορά του Γιώργου Γκορτσίλα και του Σταμάτη Φωκά) ξεκινήσαμε να πάμε προς την εκκλησία να ανάψουμε το κερί μας.






Μόλις επιστρέψαμε από την εκκλησία μας περίμεναν στην κεντρική πλατεία του χωριού μας ο Κρόκο και ο Λίνο,οι αγαπημένοι μας ταχυδακτυλουργοί και μάγοι! με παντομίμες ,μουσικά παιχνίδια και πολύ κέφι,ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.




Την επόμενη μέρα ήταν η μέρα της παράδοσης.
Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του 
Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου,του
Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτολίβους Δράμας,του
Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ»και του
Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής & Περιφέρειας «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»






Το Πανηγύρι τελειώνει με πολύ τραγούδι και χορό.
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 και ποιός δεν θα περάσει από το χωριό μας αφού έχει κάνει το τάμα του και άναψε το κερί του στην Παναγιά μας,να δοκιμάσει το καθιερωμένο σουβλάκι και λουκάνικο και ρίξει και κάνα χορό που λέμε και στο χωριό!
Την ευλογία πάντως την είχαμε από τον Δέσποτα μας Κύριο Παντελεήμων.


και ο χορός ξεκίνησε





Στην μουσική και στο τραγούδι σ'αυτό το Θρακιώτικο γλέντι ήταν τα παιδιά από την Δράμα -οι Οδρύσσες.



Άξια επαίνου και η παρουσία αυτών που παρά τη ζέστη ανέλαβαν το ψήφιμο και το σερβίρισμα. Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο όταν άλλοι έπιναν, έτρωγαν και γλεντούσαν, αυτοί να είναι υποχρεωμένοι να ψήνουν και να εξυπηρετούν τον κόσμο. Παρόλα αυτά όμως με μεγάλη ευχαρίστηση το έκαναν…








Τέλος γλεντιού και ώρα ξεκούρασης και συμμαζέματος.




και όπως είπε η καλή μας φίλη η Νανά στην εφημερίδα Παρατηρητής της Ροδόπης μάθημα προς όλους έδωσαν τα μικρά παιδιά στην Αίγειρο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου. Παρά το μικρό της ηλικίας τους τα παιδιά φρόντισαν ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα καθίσματα και να καθαρισθούν τα τραπέζια και ο χώρος, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους μεγάλους μαθήματα καλής συμπεριφοράς και ευαισθησίας προς το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Μπράβο τους…
 και μην ξεχνιόμαστε είχαμε και λαχειφόρο αγορά με δώρα μια τηλεόραση και ένα ποδήλατο .
Τα τυχερά νούμερα το 633 και το 457.
Τον ένα τυχερό φανταζόμαστε ότι τον γνωρίζετε!!.