Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αυγούστου 2011-Ποδηλατοδρομία

Πάμε για ορθοπεταλιές....




Ποδήλατο, κράνος, μπουκαλάκια με νερό και πάμε για ορθοπεταλιές… Μία μοναδική ποδηλατοδρομία που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει θεσμός στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου με αφορμή τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαθυρρύακος.


Την Παρασκευή 19 Αυγούστου πολλοί ποδηλάτες,
μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ένωσαν το πάθος τους για το ποδήλατο και βρέθηκαν στο χώρο διεξαγωγής της ποδηλατοδρομίας. Σημείο εκκίνησης η πλατεία του οικισμού της Αιγείρου από όπου οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και στη συνέχεια επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

«Η προσπάθειά μας έχει ως στόχο να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση με το ποδήλατό τους. Θεωρούμε την μετακίνηση με ποδήλατο όχι απλώς ένα δικαίωμα, αλλά ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας της κοινωνίας. Κινούμενος με το ποδήλατο ο πολίτης έρχεται σε άμεση επαφή με ό,τι συμβαίνει γύρω του. Ακούει, μυρίζει, αισθάνεται, νιώθει. Και αυτό θέλουμε να το περάσουμε στα παιδιά και για αυτό απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτά», τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου Βασίλης Βασιλείου.